Donatii Haine Timisoara (si toata Romania)

Unde poti dona haine in Timisoara? Dar in Romania?

Poti dona hainele si incaltamintea ta direct de acasa! Intra pe https://www.facebook.com/retvin.romania/groups/

si alege-ti grupul din orasul tau (sau cel mai apropiat de locatia ta), inscrie-te in grup, iar dupa aprobare poti posta un anunt in care sa spui ca doresti sa doneze haine, incaltaminte, iar alti membri care au nevoie vor comenta la postarea ta de pe grup, cerand ceea ce tu donezi. Poti alege cui sa le donezi. 

ATENTIE: din lipsa de resurse financiare momentan nu mai colectam noi direct hainele. Va rugam folositi grupurile de Facebook pe care le-am creat in speranta ca vor fi utile in a ajuta oamenii care au nevoie de hainele dvs. Multumim!

Venim noi si le colectam. Este atat de simplu! Daca nu esti din Timisoara si esti prea departe, le poti dona prin curier. Platim noi transportul. Va rugam respectuos sa nu donati haine sau incaltaminte rupte, cu defectiuni majore, sau patate ireversibil. Hainele trebuie sa poata fi purtate 🙂 Cu atat mai important pentru cele trimise prin curier, unde sunt costuri cu trimiterea, costuri pe care ne este greu sa le suportam, asadar trebuie sa merite 🙂

donatii haine Timisoara
donatii haine si incaltaminte Timisoara

Ce facem cu hainele pe care le primim din donatii?

Noi colectam hainele tale, le curatam, uneori le si reparam, si apoi donam majoritatea lor, direct oamenilor care au nevoie cel mai mult de ele! O foarte mica parte o vindem, iar banii obtinuti ii folosim pentru a ne sustine eforturile (transport, colete, solutionare cereri, plata chirie depozit, gazduire website, promovare, personal, etc.) si pentru a sustine diverse proiecte si actiuni caritabile, precum si pentru a promova oamenii talentati aflati la inceput de drum (drumul unui croitor spre designer international cere si resurse, insa de multe ori acele resurse lipsesc!) . Majoritatea celor cu care lucram NU doresc sa le fie facute publice numele, sau povestea, asadar va rugam sa intelegi asta. Oricine ne poate cere haine sau incaltaminte, afisam formular de cerere si pe website, dar si pe pagina noastra de Facebook – niciodata nu refuzam pe cineva! cu ajutorul dvs, acest lucru va continua.

Credem cu tarie ca implicarea in societate si incercarea de a o schimba in bine inseamna a ne ajuta pe noi insine, traind astfel intr-o lume mai buna. O lume mai buna pentru noi toti.

De multe ori, putinul tau poate insemna atat de mult pentru altii! Orice act de bunatate fata de ceilalti (inclusiv un zambet!) inseamna un act de bunatate fata de tine insuti. O mentalitate sanatoasa inseamna o mentalitate empatica. Prietenii nostri de la Investescu doneaza carti noi

Ce fel de haine (lucruri) poti dona?

Poti dona orice fel de haine, imbracaminte dar si incaltaminte, sau lucruri utile, atat timp cat sunt intr-o stare buna de purtare (asadar hainele rupte, gaurite, patate ireversibil, nu pot face obiectul unei donatii). Da, poti dona si incaltaminte!

Cand vine vorba de hainele tale (si aici vorbim de orice tip de haine, nu doar vintage ori retro), folosite sau poate chiar si noi, de ce sa le arunci, cand poti avea bucuria de a le oferi cuiva care chiar le va purta? Chiar daca le pui in containerele de donatii, daca ai norocul sa ai unul in apropiere, nu stii unde ajung. De multe ori aceste haine sunt doar vandute catre magazinele second-hand!

Noi avem grija ca hainele sa ajunga la oameni care chiar le vor/plac si chiar intentioneaza sa le poarte. Nu le donam in masa, ci le donam in particular, pentru fiecare caz in parte. Chiar si pe aceste website, avem sectiunea de cereri, unde oricine poate cere ajutorul. Colaboram si cu agentii non-profit nationale, astfel ca, in unele cazuri, pentru anumite comunitati, le donam si acestor agentii in care avem incredere deplina. Monitorizam totusi parcursul lor.

Ce mai astepti, fa un bine chiar acum!

Iti multumim pentru implicare.

Echipa RetVin

Ne gasesti si pe Facebook sau Instagram